Om ansökan och antagning till SK-kurser


Hur går ansökan till?

Du ansöker om plats på SK-­kurserna i ansökningsportalen.


1. Logga in med bank-id. Kontrollera att din e-postadress är uppdaterad. Det är viktigt att du anger en aktuell e-postadress, så att du inte missar viktig information. Välj en adress som du har tillgång till även om du byter arbetsplats eller är ledig eller sjukskriven. Det är ditt ansvar att bevaka den e-postadress du angivit.


2. Sök efter kurser i kurskatalogen (klicka på Kurskatalog). Du kan avgränsa din sökning genom att välja turordning, kurser som går (termin) eller målgrupp. 


3. När du har hittat en kurs som du vill söka klickar du på den och sedan på Gå till kurs. Du hittar knappen Ansök längst ned i kursbeskrivningen. Läs igenom kursbeskrivningen ordentligt innan du ansöker, så att du vet att kursen är lämplig för dig. Läs mer under rubriken Tänk igenom ditt kursval.


4. Fyll i uppgifterna om din specialiseringstjänstgöring i ansökningsformuläret. Har du ansökt om plats på SK-kurser tidigare måste du kontrollera att uppgifterna du tidigare angivit stämmer och är aktuella. Kom ihåg att uppdatera antalet tjänstgöringsmånader om det har ändrats. Kryssa i rutan för verksamhetschef ifall denne har godkänt din ansökan. Vi prioriterar deltagarlistorna utifrån de uppgifter du fyllt i och kan inte ändra din plats i efterhand om du skrivit fel. Det är extra viktigt att du anger en e-postadress du bevakar, eftersom du kan förlora kursplatser om du inte bekräftar dem i tid.

5. När du har ansökt skickas en bekräftelse via e-post till den adress du angivit. Om du inte får detta meddelande, t.ex. för att din organisation har en brandvägg eller ett spamfilter som inte släpper igenom automatiserad e-post, kan du ändå logga in och se om din ansökan är registrerad under Mina ansökningar.

6. Under ansökningsperioden kan du när som helst gå in och återkalla din ansökan genom att klicka på Återkalla på sidan Mina ansökningar.